miércoles, 17 de noviembre de 2021

SORTIDA A SANT ESTEVE SESROVIRES. L'OLI


Dimecres 17 de novembre, els infants de cicle inicial hem anat a Can Julià, a Sant Esteve Sesrovires, a fer l'activitat sobre l'oli. Hem après tot  el procés, des de la recollida de les olives fins el seu embotellament. Hem fet tres activitats amb tres monitors diferents:


1. Amb l'Encarna, hem pogut fer de pagès i hem recollit les olives com ho feien abans , a mà. Els infants han agafat la borrassa (xarxa on cauen olives) i entre tots l'hem posat a sota la olivera. l'Encarna ens ha explicat un munt de coses! Podem recollir les olives de quatre maneres diferents: agafar les olives amb les mans (anem a munyir les olives), amb una vara d'ametller, perquè és molt dura i flexible,  pentinant l'olivera amb una eina que es diu arpa o serpeta i per últim amb màquines que sacsegen les branques. Nosaltres ho hem pogut fer a mà, amb una vara per moure les branques i fer caure les olives. Finalment hem col·locat les olives al cabàs.
2. Amb el Pere Anton,  hem rentat les olives, a continuació hem triat les olives d'entre les fulles i les hem escorregut. Una vegada ben colades les hem passat al molí d'oli, on sortia una pasta d'oliva. La pasta, la posem a dins d'una funda de vímec , desprès a  la premsa. Tots i totes hem fet anar el torn i a mesura que anava girant , l'oli anava rajant. 
3. Amb la Irene, hem preparat les nostres etiquetes, i hem omplert la nostra ampolleta d'oli.  Ens ha dit que era un oli molt bo de Tarragona, verge extra, molt bo per les amanides, entrepans,... Així que gaudiu-lo!!!!

Hem tingut molta sort, ja que ha fet un dia radiant i a més hem gaudit moltíssim de la sortida. 
Ha estat un dia genial!!!! Aquí teniu una petita mostra:




2n B






2n A



1r 




 

No hay comentarios:

Publicar un comentario