lunes, 11 de diciembre de 2023

DESCANSOS ACTIUS A LA CLASSE DE PRIMER A

Està demostrat que l'aprenentatge no es pot restringir a l'adquisició d'una sèrie de conceptes i procediments relacionats amb les matèries i les assignatures que, tradicionalment, s'han considerat més importants. Així, per exemple, segons investigacions recents en neurociència, l'exercici físic regular pot modificar l'entorn químic i neuronal del cervell, facilitant l'aprenentatge. 

L'activitat física genera una sèrie de neurotransmissors (com la serotonina, la noradrenalina i la dopamina) que milloren l'estat d'alerta, l'atenció i la motivació. A partir dels estudis realitzats, es suggereix la necessitat de recórrer a descansos actius cada 25- 30 minuts durant l’horari escolar, que permetin als alumnes moure's.

A la classe de primer A hem introduït durant aquest primer trimestre els descansos actius: descansos mentals dissenyats per ajudar els/les nostres alumnes a millorar la seva atenció i concentració. Aquests descansos tenen més beneficis quan impliquen moviment o exercici físic i han de ser de curta durada.

A l’escola Marianao apliquem els coneixements de la Neuroeducació a les nostres aules!





No hay comentarios:

Publicar un comentario